30 Aralık 2010 Perşembe

yeni yıl

Sevgili Dostlarımın yeni yılını en iyi dileklerimle kutluyor, sevdikleri ile; huzurlu ,sağlıklı ,mutlu, umut ışıklarının sönmediği,barış dolu bir yıl diliyor sevgilerimi gönderiyorum....

Bilge

19 Aralık 2010 Pazar

HAYAT

Daldım..
Hayat denen deryaya.. 
Ulaşamadım kıyıya..
Kuş oldum..
Kanat çırptım göklerde..
Ulaşamadım menzile..
Rüzgar oldum...
Fırtına oldum,estim deli deli..
Yıkamadım engelleri..
Irmak oldum...
Aktım coşkuyla..
Dağlardan ovalara..
Ulaşamadım denizime...
Fidan oldum...
Büyüdüm meyve verdim..
Kök salamadım toprağa...
Güneş oldum ...
Isıttım dünyayı hayat verdim..
O hayatın içinde kayboldum...

BİLGE..   20-12-2010

15 Aralık 2010 Çarşamba

BABAM


Dün doğum günündü aynı zamanda  rahmetlik annemle evlilik yıldönümünüz ve askere gidiş tarihindi.
Ben yaşlanıyorum artık baba affet beni ben bu gün ayın 14 ü sanıyordum. Akşam bir işim için arayan arkadaşıma ayın 14 ün de yapılacak işler listesine alayım dediğimde,zaten bu gün ayın 14 demesiyle kendime geldim.Gece geç bir vakit olduğu için seni arayamadım .
Sabah aradığımda durumu anlatınca kahkahalarla güldün halime,beynim çok dolu baba hani sen derdin ya hiç bir şeyi yarına ertelemeyin diye,maalesef elimde olmayan nedenlerle erteliyorum. Aslında sen elimde olmayan sebebleride kabul etmezsin çünkü senin için insan beyninin çözemiyeceği hiç bir sorun yoktur diyerek bizi yüreklendirirdin.
Senin zekana okuma alışkanlığına hayranım çocuklarında sana çekmiş herşeyi okurduk.Okumak için bir şey bulamadığımızda anatomi kitaplarını veya atlası verirdin elimize bir bilgi kırıntısı bile öğrenseniz kardır derdin..Bilgisizliğe,hurafelere tahammülün yoktu.Hasta olmana rağmen hastalığınla dalga geçecek kadar da hayata bağlısın..Doktorları bile şaşırtmıştın bu tavırlarınla, 11 yıldır o illetle yaşıyor ,araştırmalar yapıyor kitap yazıyorsun.
Hastalığını en yoğun yaşadığın ve beraber kaldığımız hastane odanda bütün gazeteleri okur sonra bana haberleri yorumlardın. seni dinlemek hoşuma giderdi.bilmediğim konuları biliyormuş gibi yapmama rağmen bilmediğimi anlardın..
Tarih sevgisini sen aşıladın bana,belkide eski eser restorasyonlarını yapmaktan zevk almamın bilinç altında bu sevgi yatıyor,senin tarih konusunda araştırmalarının üniverstede ders olarak okutulması ayrı bir sevinç benim için.
Çok ketumdun Baba yaptığın iyilikleri,okuttuğun çocukları,iyileştirdiğin hastaları, işe yerleştirdiğin insanların varlığından evlendikten sonra haberdar oldum. Gurbet ellerde tesadüfen beni tanıyan genç bir öğretmenden öğrenmiştim yaptığın iyilikler..
Annemde anlatmazdı ben sadece birini bilirdim o da bizim evde kaldığı için.
Annem gidince çok yalnız kaldın hani o çok kalabalıkların içinde duyulan yalnızlıkları duyuyordun hissediyordum baba..
Seni sana anlatamamki baba...geçmişte yaşadıklarını anlatırken ben yorulurdum o yoğun yaşanmışlıklardan. Babanın ölümünden sonra tüm kardeşlerinin sorumluluğunun ağırlığı seni çok yormasına rağmen hiç şikayet etmezdin.Keşke bazıları bu ilgiyi hak etmiş olsalardı sen onları affetmiş gibi görünsende bilirimki için acır..
Senin evladın olmaktan gurur duyuyorum ve yaradınıma şükrediyorum..
Hastalığına ve yaşına rağmen,insanlara yardımcı olduğun için teşekkür ediyorum...

BİLGE

9 Aralık 2010 Perşembe

teşekkür ve mim

Sevgili arkadaşlarım Didem ve Agresifboy bana ödül vermişlerdi ..çok teşekkür ediyorum . Geç yayınlamam dan dolayı hoş görülerine sığınarak tekrar teşekkür ediyorum..
Bu aralar işlerimin yoğunluğu nedeniyle fazla bloğuma uğrayamıyor ve yorumlara cevap yazamıyorum..
bu vesile ile bloğumu ziyaret eden ve yorum yazan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum...

BİLGE

4 Aralık 2010 Cumartesi

Anılar ve yalan

Yıllar önceydi,ben ortaokul 2.sınıfta abim ise lise 1.sınıf öğrencisiydi.Bir gün abimi babamın viskisini içerken yakaladım.Viski şişesinin kapağına viskiyi doldurup içiyor,viskinin eksildiği anlaşılmasın diye kapağa su dolduruyor şişeye boşaltıyordu.Bende içeceğim diye tutturdum bana da bir kapak doldurdu .Ben senin içtiğin kapaktan içmem diyerek resmini yayınladığım likör bardağınadan içtim. İçim dışıma çıktı.içmez olsaydım ve bir daha da ağzıma viski koymadım..Likör bardağını yıkadığım halde kokusu kalır anlaşılır diye birde bardağı kolonya ile sildim.
Aradan zaman geçti yılbaşı gecesi babam viski içmek istedi biz abimle bakışıyoruz,kendimizden o kadar eminiz ki şişe dolu babam anlamaz diye. Babam viskisini bardağa koydu bir yudum aldı, abimle bana dönerek sulu viskide hiç bir şeye benzemiyor dedi. O an babamdan tokat yeseydik bu kadar canımız acımazdı. Likör bardaklarının resmini yayınlayınca o gün yaşadığım utancım aklıma geldi.
Acaba benim çocuklarım aynı olayı yapsalardı ben babam gibi ders verecek bir şekilde davranırmıydım bilmiyorum....

Bilge

2 Aralık 2010 Perşembe

MİM


. Sevgili Minimalist beni mimlemiş..
Anılarıyla önem verdiğim eşyalarla ilgili bir yazı yazmamı istemiş..
Seramik vazo kayınpederim askerdeyken almış 65 yıllık ben evlenmeden çok önce vefat ettiğinden bir anı olarak bana verildi..
Mercan kolyem (mavi kısımlar boncuk ) teyzem doğduğunda teyzeme hediye edilmiş teyzemin kızı olmadığından ben doğunca bana hediye etmiş 95 yıllık..
Aslanlı pano rahmetlik annem tarafından bana hamileyken işlenmiş ..çünkü ben aslan burcuyum..
Siyah gül pano kırlent olarak anneannem tarafından işlenmiş yani anneannemin çeyiziymiş..çok beğendiğim için rahmetlik annem bana vermişti..
Kahve fincanı çekoslavakya malı olan bu fincan ben ilk okul 2.ci sınıftayken alınmıştı..eski porselen merakımı bilen ailem tarafından bana verildi..
Bu halı el dokuması Rahmetlik Annem halı dokumayı öğrenince bu halıyı dokumuş dokuduktan sonra ben doğunca bana verdi...
Likör takımı ben çok beğendiğim için alınmıştı ilk okul 2ci sınıftaydım..


bende bu mimi sevgili arkadaşlarım..Çobanyıldızı   
 SelmaEr, Didem ,Beyazkelebek ,Mandalinçıkmazı na gönderiyorum...


BİLGE