27 Şubat 2011 Pazar

neden?

Bu günlerde kadınların hunharca katledilmelerini görsel ve yazılı basından izliyorum..İlk aklıma gelen kadınları katleden öldüren adamlarıda bir kadın dünyaya getirdiği..
Erkekler kusura bakmasın ama (tüm erkekleri aynı kefeye koymuyorum) bazılarının egosu çok güçlü..
onlara göre hiç bir kadın onlara hükmedemez ,hiç bir kadın onları terk edemez, kadınlar hep onlara muhtaç.onlar kadının namusunu şerefini korurlar...Bu düşüncede olan erkekler kadınlar kendilerini terk ettiğinde,hemen silaha ,bıçağa veya orantısız güce sarılırlar..(lütfen bu duyguları taşımayan erkekler üzerine alınmasın)
Yıllar önce babamın görev yaptığı ilçede bir arkadaşım vardı .Ben ilkokul 2. sınıfa gidiyordum..arkadaşımın kalbi delik olduğundan koşup oynayamaz ben oynardım onunla hiç saklambaç oynayamadık ip atlayamadık çünkü hızlı hareket ettiği zaman morarıyordu..Oğlan çocukları arkadaşımın bazen elinden oyuncağını alıp kaçarlar veya onu hırpalar oyununu bozarlardı ..Ben kesinlikle o cocukları bulur arkadaşımın intikamını alırdım tabi akabinde bizim eve şikayete gelinirdi..
Annem beni karşısına alır nedenlerini sorardı. anlatırdım..Çocuk aklımın almadığı arkadaşımı kızlar değilde hep erkek çocuklarının hırpalamasıydı ..
Sahi neden erkekler kadınları hırpalıyorlar?

BİLGE

17 Şubat 2011 Perşembe

ÖĞRETMENİM VE ÇİNİ ÇALIŞMALARIM









yeni başladığım bir çalışmam
Aylar öncesi Halk Eğitim Merkezinde kurs alan bir arkadaşımla buluşmak üzere Halk Eğitim Merkezine gitmiştim. Kayıt odasını görünce arkadaşıma uğramadan oraya uğradım ve aniden resim kursu için kayıt yaptırmak istedim kurs başlayalı 5 hafta olmuş,Kayıtlar dolmuştu kayıt odasının yanında ki oda çini atolyesiydi .Kayıt memuruna çini için kayıt yaptırayım dedim baktı çok istekliyim kurslar dolu ama yine de bir hoca ile konuşun dedi.Atolyeye girdim içerisi bayan doluydu..Öğretmen Zeren hanımla konuşmaya başladım..Hani bazı insanlar çevrelerine pozitif bir enerji yayar ya ilk intibam o oldu. Yıllarca resim veya diğer güzel sanatlar için kurs düşündüğümde nasıl bir öğretici ile karşılaşacağımı bilemediğim için hep vaz geçmişimdir birde benim öğrenme şeklim direk bana anlatılmayacak ben anlatılanları dinleyerek ve gözlemleyerek  öğrenmeye çalışacağım tüm çalışma hayatımda bu böyle oldu.
Kursa kabul edilmiştim.Arkadaşım yıllarca ısrar ederdi kursa yazıl diye ben hep yukarda bahsettiğim gerekçeler yüzünden gitmemiştim..Öğretmenimiz Zeren hanım Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun iyi bir öğretici aynı zamanda korkunç sabırlı bir insan ben onun sabrına hayranım. Bende uzun yıllar fakültede öğretim üyeliği yaptım kendimi çok sabırlı biri olarak görürdüm ama Zeren hanımı tanıyınca benim sabrım ,sabır değilmiş ..Kursa haftada 1 gün gidiyorum..vaktin nasıl geçtiğini bile fark edemiyorum..Evde çini ile uğraşırken her şeyi unutuyorum..
Kurs benim için güzel bir terapi oldu bu sene mesleğimle ilgili yoğun çalışmaları bıraktım sadece teknik danışmanlık yapıyorum..benim gibi yoğun çalışmaya alışmış biri için evde boş oturmak çok zor olacaktı kursa gitmem iyi oldu ancak ; öğretmenim Zeren hanım gibi biri olmasaydı kesin kursu bırakırdım..
Yayınladığım çalışmalarım ilk çalışmalarım..eminim Zeren hanım bir çok kusur bulacak ama yine her zaman yaptığı gibi çalışmalarımdaki kusurlarımı anlatırken o meşhur pozitif enerjisini yayarak yine bizi yüreklendirecek..
İyiki Zeren hanım gibi bir öğretici ile çalışıyorum..ona buradan verdiği emekleri için teşekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum...

BİLGE

8 Şubat 2011 Salı

yeni doğanlar

 Köpeğimiz ateş anne oldu tam 5 yavrusu var
 Yavrular henüz 3 günlüklerdi bu resimleri çektiğimde..
 Yavrular babaları gibi tüyleri koyu renk
 Anne Ateş
Baba Duman..

Uzun zamandır bilgisayarımın başına oturamıyordum sevgili blog arkadaşlarım..Boyun fıtığım geçmiyor korkunç bir baş ağrısı gözlerimi çok etkiliyor..en kısa sürede görüşmek üzere sevgiler.....

BİLGE